I helgen blev det...

I helgen blev det...

...CUPCAKES!

Jag har längtat och väntat och längtat efter att få baka fina små cupcakes, men alltid har något kommit ivägen! Så hade jag och systeryster bestämt oss för att göra det i lördags. Det blev av men med stora besvikelser. Det var inte hälften så lätt som jag trodde att göra de små söta kakorna... Efter många besvikelser och misslyckade Philadelphia-frostings så gav jag det en sista chans och testade att göra marängsmörkräm-frosting (viktväktarnas största mardröm! :)) Tro det eller ej men det lyckades jag med!! Så det resulterade i en himla massa cupcakes med den frostingen på! Efter att ha bakat dem ville jag inte äta en enda, usch och fy... Men i söndags åt jag en, mums! De var godare än jag förväntade mej! :)
Jag = Amerikans hemmafru! Scrapbooking och cupcakes... Vad kommer härnäst?

Årets första glarre!

Igår åt jag min första glarre för detta året! Det var en 88:an som fick den stora äran att bli först, mums!

Nu väntar (och längtar) jag bara på att jag får min första TH-glarre för säsongen! Madde..? :)

BoIS fortfarande först!

BoIS vann idag igen!! :) Just nu e det riktigt skönt att vara boisare! 3-2 mot Väsby United (som för övrigt borde söka för det namnet...)

Skönt i alla fall! Madde skröt om Åtvis första placering men den återtog BoIS snabbt igen! :)

En film att se! :)

I fredags kollade jag på A mighty heart med Angelina Jolie, riktigt bra! Den måste ni se! :)


Igår var en av de bästa dagarna! :)

Igår var årets hitintills bästa dag! Dels för att jag och Viktor firade vårt första år tillsammans och dels för att jag fick ett SOMMARJOBB!! Och visst, det låter säkert inget vidare med att jobba som brevbärare på Posten efter fyra års studier men tusan, jag ser fram emot det som aldrig förr! Arbetstiderna är toppen och mest av allt hoppas jag att jag får ett område där jag får cykla med posten (inte moppe) för då får jag röra på mej massor!! Börjar den 30 juni så det ger mej massor av ledighet i juni! :D
Det hela firade jag tillsammans med Anna med en fruktdrink! ;) Jag tröttnar aldrig på den maskinen! Anna hade med sig jordgubbar (!) så vi hade det, apelsin, grönt äpple och vindruvor! Utan tvekan den bästa kombinationen hitintills!!

1 år med Viktor!

1 år med Viktor!

Igår firade jag och Viktor ett år tillsammans med middag på Oasen! Mums! :) Han fick ett litet kort av mej som innehöll brunch på The Tivoli valfri lördag eller söndag! :)

Andra segern!

Igår spelade BoIS sin andra match för säsongen! Seger mot Brommapojkarna!! Det innebär att de nu (efter två omgångar! :P) toppar tabellen!! :D

Imorgon är det dags för Annas premiär, hoppas att det går lika bra för dem!!

En revolution! :D

En revolution! :D

I veckan åkte jag med mor, far och Eva på en liten tripp till Ullared! :) På grund av begränsade ekonomiska resurser hade jag bestämt mej för att knappt handla något... Innan jag fick syn på DENNA!! :) Jag har velat ha en i månader o med Ullareds prissättning kunde jag ju bara inte låta bli!! En fruktpress!! Man stoppar i alla möjliga, hela frukter och tillbaka får man juice! Genialiskt! Så det blev en drink igår och idag bjöd jag Anna på en!
Så nu välkomnar jag alla mina vänner hem till mej på en fruktdrink! Hör bara av er först så jag handlar hem material! :D

146610-164image166

Ett litet kort!

Ett litet kort!

I veckan skickade jag ett litet kort till Madde, min vän! :) Är det någon människa som alltid får en att skratta så är det nog hon! Alla dessa norrländska skämt... Jisses! Lite grumlig bild av kortet men så blir det när man fotar utan blixt! :)

BoIS e tillbaka!

Igår var det dags för Superettanpremiär i Landskrona! Förra året gick jag dit med stora förhoppningar och då blev jag precis lika besviken eftersom INGENTING hade hänt sedan säsongen innan. MEN med stor glädje gick jag och mina kompisar från Fabriksgatan hem igår! BoIS e tillbaka! Så som de spelade när det var kul att gå till IP och titta på matcher. De krigade och gjorde mål (har inte varit för mycket av det på sistone..)!
Sofie flyttar tillbaka hem till Landskrona om ett par månader, kan det vara den effekten som visar sig? ;) När hon nu har varit borta har det bara gått utför, det e kanske henne Landskrona saknar! :D
 
Detta bäddar i alla fall för en riktigt kul säsong!! De ska gå upp detta året, så e det bara!


BoIS e tillbaka!

Muffins måste vara bland det bästa..?

Idag överraskade Madde, min vän, mej med en liten gåva! :) Jag ÄLSKAR presenter!! :) Det visade sig vara en bakbok om muffins!! Under en middag med henne för någon vecka sedan så kläckte jag ur mej min passion för dessa konstverk och nu var hon så vänlig att ge mej världens bästa muffinsbok med massor av recept!!
Det enda som har stått ivägen för mej att sätta igång o baka e ju att jag bestämt mej för att inte äta nåt sånt, men om två veckor, då jäklar! :) Tänkte bjuda hit systeryster och göra massor med cupcakes!! Bilder i bloggen utlovas!
Nä, nu måste jag lägga undan boken och sluta dregla, munnen e torr som aldrig förr! ;)

En sida jag ÄLSKAR e ju
Dagens Muffin, en guldgruva vid muffinsbak!

Min LO blir publicerad!

Flera av er vet det säkert redan, men för er som inte vet det: Jag ska få en layout publicerad i Scrapbooking m.m!! Tidningen kommer ut den 29 april! :)

Trevlig helg allihop!

Ett litet brödrecept!

Ett litet brödrecept!

När jag nu skulle återuppta mitt bloggande bestämde jag mej för att inte bara visa alster som jag har scrappat eller stämplat. Ett intresse som blivit väldigt stort sedan jag flyttade hemifrån är att laga mat och baka! :)
Igår fick jag för mej att baka en limpa bröd till kvällsmaten när jag hade tröttnat på att plugga... Här e bilden på den!
Receptet har jag fått från Arla! Prova gärna att baka det, supergott e det! :)

Till en limpa bröd behövs:
1 dl grovt rågmjöl
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl krossade linfrön
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl torkade, hackade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform (ca 1 1/2 liter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Stjälp upp limpan och låt den kallna under bakduk.

Igår när jag gjorde brödet uteslöt jag aprikoserna eftersom jag inte e så glad för det, mumsigt blev det! Och jag vet knappt om det finns något lättare bröd att baka själv... Det påstås ju dessutom att detta är nyttigt! :)
Ät det med en skiva ost! MUMS!

Dags att återgå till böckerna... Smell you later!

Så mumsigt!

Så mumsigt!

På lördag får jag besök av min allra bästa vän Sofie! Vi ska äta landgångar från
Nattmackan! Så detta har jag att se fram emot heeeela veckan! :D

Helg!

Helg!

Nu är det helg igen! Inte för att jag känner av det lika mycket som alla de som jobbar o sliter men ändå! :) Jag skulle egentligen haft besök av mina norrländska vänner men det ändrades tyvärr, hoppas dock på en annan helg! Planerna för denna helgen är Väla med Maria om en liten stund där jag ska lämna in jobbansökan, scrap- o stämpelmässa framåt eftermiddagen. Sedan blir det iväg till Viktor och glo på Körslaget ikväll! :) Imorgon måste jag läsa vidare om värdeskapande... Men men! Jag tänkte i alla fall att jag skulle bjuda på en smootie idag, i brist på annat! :) Denna fick jag njuta av igår, består av hallon o mjölk! Mums! :)

Hoppas att ni får en riktigt skön helg!

Börjar med...

...en ny favoritlåt! Lyssna på den! Den är helt underbar!! :D

Nu återvänder jag! :)

Ojojoj! Här har ekat tomt länge... Tror knappt någon är kvar och väntar på att jag ska uppdatera... MEN! Nu e jag tillbaka! Jag har inte alls känt för att blogga o greja men nu vill jag vara med igen! Enda skillnaden är att det inte bara kommer att vara pyssel i bloggen... Nu finns det inga gränser! Jag kommer att skriva om allt möjligt!
Vi provar i alla fall! :)